Lëmsh

Kinë, fshati më i gjelbër në botë pa asnjë banorë

 

Qindra shtëpi, pamje mbresëlënëse, por asnjë banor. Kështu duket tashmë disa vjet ishulli Shangshen, i cili është pjesë e një arkipelagu ishujsh në bregun lindor të Kinës, pranë Shangait.

Një vendbanim që sot është i pushtuar nga natyra, por që dikur ishte një fshat ku mbi 2 mijë peshkatarë dhe familjet e tyre merreshin me peshkim.