Lëmsh

Mësuesja 74-vjeçare refuzon pensionin për të qenë pranë fëmijëve

Mësuesja 74-vjeçare refuzon pensionin për të qenë pranë fëmijëve

Historitë njerëzore kanë treguar se njeriu është në përgjithësi i etur për të kaluar nga një cikël i jetës në tjetrin. Kur jemi të vegjël, me padurim presim të rritemi. Pastaj rritemi dhe punojmë pa u lodhur që kur të mbërrijmë në pension të gëzojmë një lloj mirëqenie. Por, përjashtim nga ky rregull i pashkruar bën kjo histori. Një rast që na ka frymëzuar dhe na ka dhënë një model tjetër se si të jetojmë.

Vera me profesion mësuese në ciklin 9-vjeçar në lëndën e matematikës ka zgjedhur të mos përfitojë nga e drejta e saj e të pushuarit në pension, por të vazhdojë të punojë si mësuese ende sot në moshën 74-vjeçare, transmeton tch.