Breshka Albino lind me zemër jashtë trupit

Breshka Albino lind me zemër jashtë trupit

18 February 2019 18:06

Breshka Albino e lindur me zemrën e saj jashtë trupit ka mbijetuar edhe pse ka një sëmundje të rrallë.

Zvarranikët e vegjël, të njohur si Hope, kanë një kusht të rrallë që sëmundja ende nuk është emëruar në mjekësinë veterinare. Një gjendje e ngjashme në njerëz është quajtur “ectopia cordis” dhe prek rreth një në 126,000 lindje.

Pronari Mike Aquilina - i njohur si AquaMike në Instagram - kujdeset për breshkën Albino Pinkbelly Sideneck në shtëpinë e tij në New Jersey, transmeton KosovaPress. Ai mori Hope nga miku i tij Gerard, një rritës i breshkave amerikane.

Kujdestari i Hopet nuk ka udhëzime për të ndjekur kur kujdeset për kafshën unike, kështu që thotë se përdor një “sens të përbashkët” dhe ofron kujdes shtesë. Por fatkeqësisht për Hopen, kjo do të thotë se ajo duhet të mbahet e ndarë nga breshkat e tjera për një të ardhme të parashikueshme.

Ndryshe, Ectopia cordis ndodh kur zemra lind jashtë gjoksit pasi muri nuk formohet siç duhet dhe organi përfundon jashtë shtresës mbrojtëse.

Aktualisht nuk ka plane për operacion për të korrigjuar deformimin e saj.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme