Lëmsh

Artisja që shndërron mbeturinat në bizhuteri

Artisja që shndërron mbeturinat në bizhuteri

Me një thes në shpinë, artistja Mariya Sorokina, çdo fundjavë shkon në qendrën për riciklim në Kiev të Ukrainës për të çuar mbeturinat. Për dallim prej recikluesve tjerë, ajo kthehet në shtëpi me “thesar” apo plastikë të ricikluar të cilën e shndërron në aksesorë glamurozë.

Shndërrimi i plastikës në produkte me vlerë ose formë arti është në modë nga artistët. E motivuar nga pasioni për modën dhe dëshirën që ta mbajë Ukrainën e pastër, Sorokina 27-vjeçare themeloi kompaninë e modës në prill të vitit 2018 dhe shet vëth e bizhuteri tjera prej plastike.