Lëmsh

Zbulohet një planeti i ri në distancën më të largët nga dielli

Zbulohet një planeti i ri në distancën më të largët nga dielli
 

Është rozë dhe quhet “FAROUT VG18”, dhe është planeti më i vogël dhe deri tani me distancën më të largët nga dielli, i cili sërish i përket sistemit tonë diellor.

Shumë larg nga dielli dhe 120 herë në distancë nga largësia tokë-diell, pra tre herë më larg se planeti Pluton, i fundit që kish zbuluar NASA deri përpara zbulimit të FAROUT, transmeton tch.