Ky është flamuri kombëtar që shkoi në Hënë më 1971

Ky është flamuri kombëtar që shkoi në Hënë më 1971

04 December 2018 16:47

Në vitin 1971, në Hënë niset “Apollo 15” dhe në bordin e saj u vendosën 32 flamuj të vegjël nga e gjithë bota, të kapur me litar.

Tekniku i lartë i NASA-s në atë kohë ishte William Kokalari, apo Vilson Kokalari. Ai ishte një shqiptar me origjinë nga Gjirokastra.

Pas përfundimit të misionit, flamujt dolën në një ankand të madh.

Flamuri kombëtar në fjalë, atë kohë me yllin e verdhë, ka një shkrim të astronautit dhe nënshkrimin e tij. Ai shoqërohet dhe me një certifikatë origjinaliteti.

Sot, ky flamur është në duart e sigurta të koleksionistëve./TopChannel

Komentet

Shto koment

Të ngjashme