Lëmsh

Një copëz hëne e gjetur në Afrikë shitet për mbi 600 mijë dollarë

Një copëz hëne e gjetur në Afrikë shitet për mbi 600 mijë dollarë
Foto: RR Auction
 

Një copëz hëne që ra në tokë si një meteor hënor, është shitur në një ankand për më shumë se 600 mijë dollarë. Një shtëpi ankandesh në Boston njoftoi shitjen e meteoritit për 612.500 dollarë.

Meteori përbëhej nga gjashtë pjesë që kombinohen me njëra tjetrën si një pazëll dhe ishte gjetur në Afrikë. Ai kishte një peshë totale prej 5 kg dhe njihet si NWA 11789. Emri zyrtar është pazëlli hënor. Shtëpia e ankandeve kishte parashikuar se guri alien do të mund të arrinte 500 mijë dollarë në ankand, raporton Tch.