LAJMET E MBRËMJES

Stano: Shkaku i veprimeve të njëanshme, Kosova rrezikon të mbetet jashtë proceseve integruese

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Po shohim shumë gjëra për të cilat kemi reaguar, sidomos në rastin e Kosovës, me veprime unilaterale, të cilat kanë nxitur shqetësim për ne. Kjo krijon frikë në anën tonë se Kosova mund të mbetet jashtë dhe të mbetet prapa”, ka thënë zëdhënësi i Bashkimit Evropian (BE) për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Peter Stano

Për shkak të “veprimeve të njëanshme”, Kosova mund të mbetet prapa dhe jashtë proceseve integruese, ka thënë zëdhënësi i Bashkimit Evropian (BE) për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Peter Stano.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, në një konferencë shtypi të mërkurën në Bruksel, rreth rrezikut që procesi i dialogut të hyjë në një “status quo” të re, Stano ka thënë se BE-ja nuk ka frikë porse frikësohet që Kosova mund të ngecë për shkak të veprimeve të njëanshme.