LAJMET E MBRËMJES

Protestë në Prishtinë e në Tiranë me kërkesën “Stop femicidit”

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Për ta denoncuar vrasjen e Liridona Ademajt, në Prishtinë dhe në Tiranë u zhvilluan disa aksione simbolike. Kolektivi për Mendim dhe Veprim Kritik ka paralajmëruar për të martën edhe një protestë gjithëpopullore. Sipas kësaj organizate, gratë nuk janë të sigurta në shtëpitë e tyre. E vetëm gjatë së dielës, janë raportuar tetë raste për dhunë në familje, ku pesë nga to janë për ushtrim të dhunës fizike ndaj grave

Aktivistet e Kolektivit për Mendim dhe Veprim Kritik kanë bërë thirrje që vrasja ndaj grave të trajtohet si urgjencë kombëtare, të dielën, pak para nisjes së seancës gjyqësore për vrasjen e Liridona Ademajt.

Përmes një aksioni simbolik para Gjykatës Themelore në Prishtinë, aktivistet paralajmëruan protestë për të martën në sheshin “Zahir Pajaziti” në kryeqytet me moton “Nuk ka paqe pa sigurinë e grave”.