LAJMET E MBRËMJES

BE-ja e inicion kushtëzimin e integrimit të Serbisë në bllok me zbatim të marrëveshjeve me Kosovën

 

Në takimin e 12 dhjetorit të Këshillit për Çështje të Përgjithshme të Bashkimit Evropian, vendet anëtare pritet që ta paraqesin propozimin që në kornizën negociuese për anëtarësimin e Serbisë në bllok të përfshihet zbatimi i Marrëveshjes për normalizimin e raporteve me Kosovën. Në draftin me konkluzione, Beogradit zyrtar do t’i kërkohet edhe të bashkëpunojë në nxjerrjen para drejtësisë të përgjegjësve për sulmet ndaj civilëve e ushtarëve të KFOR-it në Zveçan, si dhe të atyre për sulmin ndaj Policisë në Banjskë

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian do të paraqesin propozim që në kornizën negociuese të Serbisë për anëtarësimin në këtë bllok të përfshihet urgjentisht zbatimi i Marrëveshjes për normalizim të raporteve me Kosovën, si dhe i të gjitha obligimeve të dala nga dialogu.

Propozimi pritet të paraqitet në takimin e Këshillit për Çështje të Përgjithshme, që do të mbahet më 12 dhjetor në Bruksel.