LAJMET E MBRËMJES

Shumica e viktimave të dhunës në familje, vajza dhe gra

Foto: Driton Paçarada\KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Afro 90 për qind e 2 mijë rasteve të dhunës në familje të raportuara për këtë vit janë vajzat dhe gratë. Në aktivitetin “Ato janë Ne”, presidentja Vjosa Osmani së bashku me ministret Albulena Haxhiu e Arbërie Nagavci u kanë bërë thirrje institucioneve të drejtësisë të mos i neglizhojnë rastet e dhunës mbi baza gjinore dhe t’i vendosin dhunuesit para përgjegjësisë penale

Me qëllim të sensibilizimit të qytetarëve kundër dhunës me bazë gjinore, presidentja Vjosa Osmani, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, dhe ajo e Arsimit, Arbërie Nagavci, me gjurmët e duarve ngjyrë portokalli shënuan simbolin “Mjaft” në banerin me ngjyrë të zezë të vendosur në sheshin e kryeqytetit.

Në aktivitetin “Ato janë Ne”, organizuar në kuadër të fushatës: “16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore”, presidentja Osmani ka thënë se institucionet e drejtësisë duhet t’i japin prioritet luftimit të, siç e quajti ajo, fenomenit të dhunës mbi baza gjinore.