LAJMET E MBRËMJES

Komunat ankohen për mungesë bashkëpunimi nga Qeveria

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Pakënaqësitë me ndryshimet në Ligjin për Tatimin në Pronë, përmes të cilit komunat obligohen t’i subvencionojnë qytetarët pas ngritjes së tarifës nga ana e Qeverisë, janë përsëritur edhe në takimin e radhës mes kryetarëve të komunave dhe kryeministrit Albin Kurti. Shefi i ekzekutivit e ka mohuar se ka diskriminim në shpërndarjen e buxhetit për nivelin komunal.

Shqetësime për mungesë komunikimi dhe bashkëpunimi me nivelin qendror kanë ngritur kryetarët e komunave në takimin e zhvilluar të hënën me kryeministrin Albin Kurti dhe ministrat e linjës.

Kurti, pasi falënderoi kryetarët komunalë për solidaritetin e treguar pas ngjarjeve në veri të vendit, premtoi investime për të gjitha komunat pa dallim. Por edhe kërkoi nga udhëheqjet komunale që të zbatojnë legjislacionin, i cili bazohet në performancë e jo në preferenca.