LAJMET E MBRËMJES

Kuvendi do të hetojë rezervat e shtetit

Foto: Alban Bujari / KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Një Komision hetimor për furnizimin dhe menaxhimin me rezervat shtetërore, si dhe keqpërdorimet dhe abuzimet e mundshme me to është formuar nga deputetët në seancën e së enjtes të Kuvendit. Nisma e ligjvënësve opozitarë është përkrahur edhe nga deputetë të pushtet, ani se prej tyre është konsideruar si një hap i ngutshëm dhe ndërhyrje në punën e prokurorisë. Krahas kësaj, Kuvendi nuk i ka dhënë miratimin rezolutës për punën dyvjeçare të Qeverisë, por ka kaluar në shqyrtim të dytë disa projektligje

Keqpërdorimet dhe abuzimet e mundshme me rezervat shtetërore do të jenë subjekt hetimi i një Komisioni parlamentar, të cilin deputetët e Kuvendit janë pajtuar që ta themelojnë në seancën plenare të së enjtes.

Formimi i këtij komisioni, që ishte iniciativë e deputetëve nga radhët e partive opozitare, ka marrë mbështetjen edhe të ligjvënësve nga subjektet në pushtet, me gjithë kundërshtimet e shprehura në debatin i cili zgjati për më shumë se katër orë.