LAJMET E MBRËMJES

Ashton pret përparim në dialogun Kosovë-Serbi

Foto: Alban Bujari / KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ish-përfaqësuesja e lartë e BE-së dhe ish-ndërmjetësja e dialogut Kosovë-Serbi, Catherine Ashton, ka përçuar të premten nga Prishtina mesazhe lidhur me procesin. Gjatë pjesëmarrjes në konferencën me temën: “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e kaluara për të ardhmen e procesit”, ajo ka theksuar nevojën për vendosmëri të njëmendtë drejt kompromiseve në dialog, teksa ka shprehur gatishmërinë për të ndihmuar në zhvillimin e bisedimeve

Trembëdhjetë vjet pas fillimit të bisedimeve Kosovë-Serbi, ish-përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikë të Jashtme dhe ndërmjetësuese në dialog, baronesha Catherine Ashton, ende pret që të ketë përparim në këtë proces.

Ashton të premten ishte e pranishme në konferencën me temën: “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e kaluara për të ardhmen e procesit”, organizuar në Prishtinë nga Grupi për Ballkan. Ajo ka theksuar se për përparim në dialog nevojitet udhëheqje dhe vendosmëri e përnjëmendtë për të bërë kompromis.