LAJMET E MBRËMJES

Qeveria ndan mjete për të prekurit nga tërmeti në Turqi e për transportimin e kufomës së argjentinases

 

Mbështetje financiare për familjet e prekura nga tërmeti në Turqi, si dhe për transportimin e kufomës së argjentinases së vrarë në Kosovë ka dhënë Qeveria e Kosovës të mërkurën. Në mbledhjen e ekzekutivit janë miratuar edhe disa vendime, mes tjerash, edhe për lidhjen e disa marrëveshjeve me qeveritë e Suedisë dhe Austrisë

Qeveria e Kosovës ka ndarë gjysmë milioni euro për t`i ndihmuar familjet e prekura nga tërmeti në Turqi.

Dy tërmetet e fuqishme që goditën Turqinë në fillim të muajit shkurt shkaktuan vdekjen e mijëra njerëzve.