LAJMET E MBRËMJES

Kuvendi miraton në parim faljen e 100 eurove të tatimit në pronë për këtë vit

 

Kuvendi i Kosovës me 61 vota pro ka miratuar në lexim të parë Projektligjin për pronën e paluajtshme, që mundëson faljen e 100 eurove të tatimit për këtë vit. Ky projektligj u përcoll me debate të shumta ndërmjet mazhorancës dhe opozitës, të cilët kërkuan që ai të mos miratohet pasi rrit tatimin në pronë. Kuvendi ka votuar në të dy leximet ligjin përmes të cilit do të vazhdohet edhe për dy vjet afati për aplikim për njohje të statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës.

Me debate të shumta mes deputetëve të opozitës dhe ministrit të Financave, Hekuran Murati, është miratuar në lexim të parë Projektligji për pronën e paluajtshme, që mundëson faljen e 100 eurove të tatimit në pronë për këtë vit.

Pro këtij projektligji votuan 61 deputetë e dy të tjerë abstenuan, ndër ta edhe kryeparlamentari Glauk Konjufca.