LAJMET E MBRËMJES

Dy zyrtarë të Fushë-Kosovës dënohen për dallavere me shtetësi

 

Dy zyrtarë të regjistrit civil të Fushë-Kosovës u dënuan me nga një vit burg efektiv, pasi u konstatua se kanë futur në regjistër civil emrat e shtetasve të huaj pa e fituar paraprakisht ata shtetësinë, me vendim të Ministrisë së Punëve të Brendshme. Bazuar në aktakuzë, njëri përfshiu kundërligjshëm në regjistrin civil 34 të huaj, ndërsa tjetri 37. Shumica nga ta kanë emra shqiptarë, por ka edhe serbë

Gjykata Themelore në Prishtinë i dënoi të enjten me nga një vit burgim zyrtarët e regjistrit civil të Fushë-Kosovës, Latif Ibrahimi dhe Bejtullah Shala, të akuzuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Gjykata konstatoi se Ibrahimi e Shala kanë futur në regjistër civil emrat e shtetasve të huaj pa pasur vendim paraprak që ata e fitojnë shtetësinë e Kosovës.