LAJMET E MBRËMJES

Miratohet Ligji për zgjedhjet, BE-ja e duartroket e shoqëria civile e kritikon

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Si rrallëherë, deputetët ishin unikë të enjten. Ata miratuan Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme në Kosovë. Sipas tyre, me të janë adresuar shumë çështje, e po ashtu, sipas tyre, ai do të lehtësojë votimin nga diaspora. Por, ndryshe mendojnë nga shoqëria civile. Tetë organizata në një deklaratë të përbashkët kanë shprehur vërejtje të mëdha dhe se me këtë votim është cenuar integriteti zgjedhor. Nga Zyra e Bashkimit Evropian ndërkohë i kanë përgëzuar deputetët për votimin

Me konsensus të gjerë politik, të enjten deputetët e Kuvendit miratuan Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës.

Ligji kaloi në të dy leximet brenda ditës, por në dy seanca të ndryshme.