LAJMET E MBRËMJES

Mitrovica e Veriut dhe Leposaviqi kërkojnë të paguajnë për rrymën e shpenzuar

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Erden Atiq, dhe ai i Leposaviqit, Lulzim Hetemi, kanë kërkuar nga institucionet kosovare që ndërtesat publike të këtyre komunave të kyçen në sistemin energjetik të Kosovës dhe të paguajnë për energjinë elektrike të komunave që udhëheqin. Por, rryma në veri është çështje e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë dhe udhërrëfyesit të miratuar vitin e kaluar, e i cili ka ngecur në zbatim.

Në ditën e dytë të punës, në situatë të jashtëzakonshme mes tensioneve dhe kundërshtimesh kryetarët e dy komunave në veri, ai i Mitrovicës së Veriut, Erden Atiq, dhe kryetari i Leposaviqit kanë drejtuar një kërkesë në Zyrën e Rregullatorit të Energjisë dhe Operatorin e Sistemit të Transmisionit dhe Tregut.

Në kërkesat me përmbajtje të njëjtë, ata kërkuan nga këto institucione që ndërtesat publike të këtyre komunave të kyçen në sistemin energjetik të Kosovës dhe të paguajnë për energjinë elektrike të komunave që udhëheqin.