LAJMET E MBRËMJES

Rohde: Një vizion nuk është draft, presim nga Kosova ta përgatisë draftstatutin

Foto: Driton Paçarada\KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovës, Jorn Rohde, i ka bërë thirrje Kosovës që ta përgatisë vetë draftin e statutit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Pas takimit me anëtarët e Komisionit parlamentar për Punë të Jashtme, ai tha se vizioni i kryeministrit për Asociacionin, nuk është i mjaftueshëm. Edhe deputetët kanë shprehur kërkesa specifike ndaj komunitetit ndërkombëtar.

Draftvizioni i kryeministrit Albin Kurti për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe nuk është i mjaftueshëm, tha ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde.

Pas një takimi që pati me anëtarët e Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë, Rohde shtroi nevojën që Kosova sa më shpejtë ta përgatisë një draft dhe jo vizion për statutin e Asociacionit.