LAJMET E MBRËMJES

Kurti: Kemi bërë hapa praktikë për t’i ndihmuar komunitetet

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Kryeministri Albin Kurti në një tryezë me donatorë, u shpreh se Qeveria që drejton ka bërë hapa konkretë për t’iu ndihmuar komuniteteve joshumicë. Ai përmendi bursat, grantet dhe sigurimin e 1426 vendeve të punës vitin që shkoi. E ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq, shpalosi një iniciativë që, sipas tij, ka për qëllim afrimin e shqiptarëve dhe serbëve

Mbrojtja dhe të drejtat e komuniteteve joshumicë trajtohen me prioritet dhe vëmendje në dialogun e Brukselit, ka thënë kryeministri Albin Kurti, në një tryezë të rrumbullakët me donatorë, të mërkurën. Në këtë tryezë u diskutua për mënyrat se si masat aktive të tregut të punës mund t'i ndihmojnë komunitetet e Kosovës.

“Jam veçanërisht i lumtur që shoh një ndryshim që prej takimit të shtatorit, që ta kemi sot me ne ministrin për Komunitete dhe Kthim, tani Nenad Rashiq, ministër i Qeverisë së Kosovës”, ka thënë Kurti.