LAJMET E MBRËMJES

SHBA-ja, BE-ja e NATO-ja kërkojnë implementim të menjëhershëm të Marrëveshjes

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Pajtueshmëria për aneksin e zbatimit të Marrëveshjes është parë si vendosmëri e përkushtim i Kosovës dhe Serbisë drejt rrugës për integrim në Bashkimin Evropian, nga përfaqësues të shteteve të bashkësisë ndërkombëtare. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar që marrëveshja e panënshkruar të implementohet menjëherë.

Implementim të menjëhershëm të aneksit të Marrëveshjes Bazë të arritur në Ohër mes Kosovës dhe Serbisë, kanë kërkuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Jeffrey Hovenier, ka thënë se SHBA-ja do të ofrojë përkrahje të plotë për zbatimin e të gjitha obligimeve që rrjedhin nga ajo.