LAJMET E MBRËMJES

Protestë kundër Asociacionit: “S’duam Republika Sërpska në Kosovë”

Foto: Alban Bujari \ KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ditën kur Ambasada amerikane mblodhi përfaqësuesit politikë dhe të shoqërisë civile për të diskutuar për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe, të martën, në Prishtinë dhjetëra qytetarë kanë protestuar kundër themelimit të këtij mekanizmi. Ata marshuan deri te Qeveria, së cilës i kërkuan të mos ndërmarrë veprime për Asociacionin

Një grup qytetarësh protestuan të martën në sheshet kryesore në Prishtinë, kundër formimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

Disa nga ta shprehën drojën se Asociacioni do të përbënte një “Republikë Srpska” brenda Kosovës dhe kritikuan ish-përfaqësuesit shtetërorë për nënshkrimin e marrëveshjeve rreth mekanizmit ombrellë për komunat me shumicë serbe.