LAJMET E MBRËMJES

Kërkohet rregullimi me ligj i sektorit farmaceutik në interes të pacientëve

 

Pothuajse secili ilaç që shitet në Kosovë, ka çmime të ndryshme nga një barnatore në tjetrën dhe kjo për shkak që Kosova, pas Bjellorusisë, është mes vendeve të pakta në Evropë që nuk e ka të rregulluar me ligj çmimin e barnave, është theksuar të martën në një tryezë organizuar nga Oda e Farmacistëve.

Ndonëse projektligji për Rregullimin e Çmimit të Produkteve medicinale ishte i përfshirë në Programin Legjislativ për vitin 2022 dhe Qeveria kishte në plan ta miratonte atë deri më 30 shtator, deri më tani kjo nuk është realizuar.