LAJMET E MBRËMJES

Qeveria fajëson prokurorët e gjyqtarët për mospunë e dënime të buta ndaj dhunuesve

 

Ky organizim përbën ngjarje në mbrojtje të viktimave të dhunës në familje dhe asaj në baza gjinore, por përfaqësues institucionalë nuk premtuan shumë.

Ministrja e Drejtësisë e pranoi se shteti ende nuk e ka gjetur mënyrën për pavarësimin ekonomik të viktimave të dhunës në mënyrë që, pas qëndrimit deri në gjashtë muaj në strehimore, të mos kthehen tek abuzuesi. Por, dha një propozim për të cilin tha se do të mundohet ta jetësojë.