LAJMET E MBRËMJES

Gërvalla i mohon pretendimet për ndikim politik në avancimin e diplomatëve

 

Ministrja e Jashtme, Donika Gërvalla, ka raportuar të premten para deputetëve të Komisionit Parlamentar. Aty është përballur me kritika nga deputetët opozitarë por edhe të pushtetit për punën e bërë. Derisa në komision ka mohuar pretendimet se diplomatët janë caktuar e avancuar me prapavijë politike, Gërvalla pas raportimit ka folur edhe për dialogun Kosovë-Serbi

Njohja reciproke është zgjidhja e vetme për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë, ka thënë të premten ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla.

Para raportimit në Komisionin për Punë të Jashtme, Gërvalla ka thënë se nuk mund të shpalosë detaje rreth propozimit evropian për dialogun, pasi për këtë ka dakordim paraprak.