LAJMET E MBRËMJES

KDI: MSH-ja shpenzoi vetëm gjysmën e buxhetit më 2021

 

Instituti Demokratik i Kosovës ka evidentuar telashe me menaxhimin e parasë publike në Ministrinë e Shëndetësisë dhe në Shërbimin Spitalor Klinik Universitar gjatë periudhës së përballjes me pandeminë COVID-19. Në analizën e procedurave të prokurimit publik mbi shpenzimet publike në këto dy instanca, KDI-ja ka gjetur se në vitin 2021 Ministria e Shëndetësisë ka shpenzuar vetëm 54-përqindëshin e buxhetit

Ministria e Shëndetësisë (MSH) ka shpenzuar vetëm 54 për qind të buxhetit të saj gjatë vitit 2021, ka treguar të martën një studim i publikuar nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) që ka evidentuar probleme serioze në shpenzimin e parasë publike në këtë instancë.

Në shpalosjen e gjetjeve nga analiza mbi procedurat e prokurimit publik të shpenzimeve publike në këtë ministri dhe në Shërbimin Spitalor Klinik Universitar (SHSKUK), përfaqësues të KDI-së kanë potencuar se buxheti i shpenzuar nga Ministria e Shëndetësisë përbën një ulje prej 9 për qind krahasuar me shpenzimet e një viti më parë.