LAJMET E MBRËMJES

PDK-ja e LDK-ja çojnë në Kushtetuese Ligjin për KPK-në

 

Ligji për Këshillin Prokurorial është dërguar për vlerësim në Gjykatën Kushtetuese. Dy partitë opozitare, PDK-ja dhe LDK-ja, ndonëse një veprim të tillë e kanë bërë ndaras nga njëra-tjetra, kanë dhënë qëndrime të njëjta sa u përket ndryshimeve të bëra në ligj, e që, sipas tyre, janë në kundërshtim me Kushtetutën.

Gjykatës Kushtetuese të premten iu drejtuan dy parti opozitare. Ndaras nga njëra-tjetra, Partia Demokratike e Lidhja Demokratike e Kosovës e kanë dërguar për vlerësim të kushtetutshmërisë Ligjin për Këshillin Prokurorial.

Shefi i deputetëve të PDK-së, Abelard Tahiri, ka thënë se Ligji për KPK-në cenon pavarësinë e sistemit prokurorial.