LAJMET E MBRËMJES

GAP: Tërheqja e 600 milionë eurove nga Trusti do të rritte më tej çmimet

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në rast se miratohet tërheqja e deri 30 për qind e kursimeve pensionale, do të rëndohet edhe më tej situata me çmime në vend, ka konstatuar Instituti GAP në një raport të publikuar të martën. Në tryezën, gjatë së cilës është publikuar raporti, ka pasur edhe përplasje mes pushtetit dhe opozitës

Rreth 600 milionë euro do të dilnin në treg, nëse u lejohet qytetarëve tërheqja e 30 për qind të kursimeve nga Trusti, është kalkulim që e ka publikuar të martën Instituti GAP, e i cili ka konstatuar se kjo do ta rëndonte edhe më tej situatën me çmime.

Në një tryezë diskutimi të organizuar në Prishtinë, në të cilën është paraqitur raporti “Ndikimi i tërheqjes së kursimeve pensionale deri në 30 për qind në ekonominë e Kosovës”, hulumtues të këtij instituti kanë thënë se kjo do ta dëmtonte edhe kredibilitetin e Trustit dhe do të rrezikonte edhe investimet e tjera në tregjet financiare.