Kulturë

Aktorët e TKK-së në protestë në vend të festës për Ditën Botërore të Teatrit

Prishtinë, 27 mars – Aktorët rezidentë të Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe një grup njerëzish të teatrit, kanë paralajmëruar që sot (e hënë) do të mblidhen para shkallëve të këtij institucioni. Jo për ndonjë projekt teatror, as për festë.

Dita Botërore e Teatrit, në kryeqytet do të shënohet me protestë. Në vend të leximit të një letre në nder të kësaj dite, që festohet për çdo vit, më 27 mars, aktorët kosovarë do të lexojnë listën me pakënaqësitë e tyre. Njerëzit e teatrit do të shfrytëzojnë këtë ditë për ta ngritur zërin për mosrealizimin e kërkesave të tyre. Pagat e aktorëve do të jenë një prej temave për të cilat do të flitet gjatë kësaj proteste, të cilën nëpërmjet rrjeteve sociale e ka mbështetur një grup artistësh.