Kulturë

Ibrahim Kadriu fitues i orës së madhe letrare ‘Flakadani i Karadakut 2017’

Është mbajtur ora e madhe letrare e “Flakadanit të Karadakut”, në të cilën kanë marrë pjesë poetë nga vise të ndryshme shqiptare si nga Presheva, Mali i Zi, Shqipëria, Maqedonia dhe qendra të ndryshme nga Kosova. Në këtë orë letrare nga juria profesionale janë zgjedhur edhe fituesit, ku vendi i parë i është ndarë Ibrahim Kadriut, vendi i dytë Bilall Maliqi dhe vendi i tretë Kristinë Docaj, përcjell KultPlus. Ndërsa për vepër jetësore, u nderua poeti Agim Vinca.

E veçanta e kësaj ore letrare ishte pjesëmarrja edhe e poetëve nga Unioni i Shoqatave Shqiptare që veprojnë në Suedi. Këtë eveniment e shpalli të hapur drejtoresha e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Kaltrina Sylejmani , e cila ndër të tjerash ka theksuar se pjesëmarrja e poetëve e krijuesve nga anembanë tokat shqiptare, po nderojnë figurën e dëshmorit Nijazi Azemi, por edhe Vitinë dhe gjithë Manifestimin Flakadani i Karadakut.