Kulturë

Diplomati i dashuruar në muzikë

Si fëmijë Pierre Weber ëndërronte të bëhej pianist. Muzika ishte gjithçka për të. Do ta ndiqte edhe shkollimin e duhur për muzikë me idenë se një ditë do të ngjitej në skenat e mëdha botërore për ta dëshmuar veten si instrumentist i suksesshëm.

Por jeta e tij mori një kthesë të papritur, kur e kuptoi se rregullat e konservatorit nuk po i jepnin hapësirë që ta shfaqte atë që dëshironte. I vazhdoi studimet juridike dhe braktisi vendlindjen, Luksemburgun. Zgjodhi Kosovën.