Kulturë

U promovua monografia “Nëpër gjemba drejt yjeve”, i Shyqri Nimanit

 

Me rastin e 75-vjetorit të lindjes dhe 55-vjetorit të krijimtarisë artistike multidisiplinare të prof. Shyqri Nimanit, në prani të krijuesve të letrave shqipe, kritikëve letrarë dhe të fushës së artit, publicistë, e studentë u promovua monografia “Nëpër gjemba drejt yjeve”, të autorit Shyqri Nimani, botuar nga Shtëpia Botuese “Ars Albanica”, bëhet e ditur përmes një komunikate për media.

Lulzim Tafa, rektor i Universitetit AAB, tha se në librin e tij Nimani na sjell një autobiografi sa të bukur po aq edhe të dhembshme, një autobiografi edhe për një film, për përmasat e një fati njerëzor, duke u nisur që nga fëmijëria e tij e hershme e deri te kompletimi si një artist dhe shkencëtar, çfarë është Nimani.