Kulturë

Gudar Beqiraj “rikthehet” në krye të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Kryetari i ri i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë pritet të jetë ai që sot është nënkryetari i saj, matematikani Gudar Beqiraj.

Asambleja e Akademisë së Shkencave do të votojë më 4 shtator për dy postet e rëndësishme të kryetarit të ASH dhe nënkryetarit, por nga thirrja e hapur e bërë për kandidatë, vetëm kryetari aktual dhe nënkryetari kanë aplikuar për poste, që i bie të zëvendësojnë njëri tjetrin.