Kulturë

Poeti nga Kosova me zërin e dashurisë në Panairin e Leipzigut

 

Prishtinë, 7 mars - Audienca gjermane sivjet do ta marrë vesh përse shkruan Shpëtim Selmani. Do ta zbulojë edhe se atij i pëlqejnë shqiptarët që i përshkruan si “miq të mëdhenj të amerikanëve...janë gjaknxehtë dhe dinë gjithçka”.

Poezitë e tij “Më pëlqejnë shqiptarët” e “Mbi një budallallëk të lashtë. Pse shkruaj?”, tashmë flasin gjermanisht, shkruan sot “Koha Ditore”. Edhe kapituj të librit “Shënimet e një grindaveci” janë vënë në dispozicion të lexuesit gjermanfolës.