Kulturë

“Kalaveshi Arts” nga treshja e Kosovës në Connecticut të ShBA-së

“Kalaveshi Arts”, një adresë e re e artit në Avon të Connecticut
 

Drita Choy me dy vajzat e saj, Saranda e Njomza Kalaveshi, artin e kanë pasion. Kanë realizuar disa vepra e ato zënë vend në galerinë “Kalaveshi Arts”, që e kanë hapur në Avon. Me dëshirën për të sjellë një perspektivë të re në Connecticut, treshja tani po pret me padurim të shohë fytyra të reja të ndalojnë dhe të mësojnë diçka të re

Shkëmbinjtë e kuq dhe vjollcë shtrihen nën muzg me kaktusët përgjatë fushave të larta të shkretëtirës. Dhe të çara të thella të gërmuara në formacionet e gurëve ranorë – mjedisi ikonik natyror i New Mexicos – krijojnë skenën për pikturën e papërpunuar në akrilik të artistes shqiptare Saranda Kalaveshi, me portretin e saj në të kaluarën dhe të tashmen tashme, të cilën ajo e quajti “Healing”.

Kjo vepër që ishte realizuar gjatë karantinës kur ajo jetonte New Mexico është e njëjta në kompozim me atë që ndodhet tani në galerinë e saj të re të artit që ajo ka hapur me nënën dhe motrën e saj në Avon, Connecticut të ShBA-së.