Kulturë

Rikrijimi i pikturës së Repinit si betejë e artit kundër luftës në Ukrainë

Artisti francez, Emeric Lhuisset, me ushtarët e Brigadës së 112-të të Mbrojtjes Territoriale rikrijoi “Përgjigjen e Kazakëve Zaporozhian” (1880-1891) nga artisti me origjinë ukrainase, Ilya Repin, i cili tregon kazakët ukrainas duke i dhënë një përgjigje fyese një ultimatumi nga Sulltani i Perandorisë Osmane.
 

Artisti i lindur në Paris, Emeric Lhuisset, ka rikrijuar një vepër të famshme arti të shekullit XIX duke përdorur një grup ushtarësh ukrainas. Lhuisset ka thënë se ushtarët e Brigadës së 112-të të Mbrojtjes Territoriale rikrijuan “Përgjigjen e Kazakëve Zaporozhian” (1880-1891) nga artisti me origjinë ukrainase Ilya Repin, i cili tregon kazakët ukrainas duke i dhënë një përgjigje fyese një ultimatumi nga Sulltani i Perandorisë Osmane.

Lhuisset ka treguar se ai kaloi një vit në projekt, duke përfshirë gjetjen e 40 ushtarëve dhe rregullimin e formacionit.