Kulturë

Transformimi i vendlindjes së Hitlerit në stacion policor ngjall reaksion

 

Shtëpia e çuditshme prej guri është veshur me ngjyrë bezhë të lehtë. Shufrat e hekurit bllokojnë dritaret në katin e parë. Një stacion autobusi bie në sy dhe pranë tij zë vend një gur i lartë përkujtimor. “Për paqen, lirinë dhe demokracinë. Kurrë më fashizmi. Miliona të vdekur na e kujtojnë”, thuhet në mbishkrimin e skalitur. Adolf Hitleri, diktatori i Rajhut të Tretë, u lindi në këtë shtëpi.

Vetëm kjo e bën atë dhe qytetin austriak Braunau am Inn të rëndësishëm.