Kulturë

Ministria “disiplinon” me shkarkim drejtorin e Institutit Arkeologjik, rasti drejt gjykatës

“I kam dorëzuar 415 faqe dokumente që faktojnë të kundërtën dhe asnjë nuk është marrë parasysh”, ka thënë Enver Rexha të mërkurën, i larguar tashmë nga pozita e drejtorit të Institutit Arkeologjik të Kosovës. Ka paralajmëruar ankesë. “Do të ankohem kundër vendimit në MKRS e më pas në gjykatë dhe në çdo institucion shtetëror në mënyrë që të zbatohet ligji sa i përket kësaj çështjeje”
 

Enver Rexha është larguar nga shërbimi publik, si masë disiplinore ndaj tij, dhe ky është kapitulli i radhës i përplasjeve me ministrin e Kulturës, Hajrulla Çeku. Rexha, i cili tash ka deponuar një kallëzim penal ndaj ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ka paralajmëruar ankesë ndaj vendimit të Komisionit Disiplinor e po ashtu ka thënë se këtë lëndë do ta dërgojë edhe në gjykatë. Beteja e parë e zhvilluar në këtë “dramë” është e fituar nga ministri Çeku

Largim nga shërbimi publik, është masa disiplinore që i është shqiptuar Enver Rexhës, deri tash drejtor i Institutit Arkeologjik të Kosovës. Komisioni disiplinor i Ministrisë së Kulturës ka marrë vendim për shkarkimin e Rexhës duke u dhënë të drejtë të gjithave pretendimeve nëpërmjet të cilave ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, e kishte dërguar Rexhën në procedurë disiplinore. Rexha, i cili tash ka deponuar një kallëzim penal ndaj ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ka paralajmëruar ankesë ndaj vendimit të Komisionit Disiplinor e po ashtu ka thënë se këtë lëndë do ta dërgojë edhe në gjykatë.

Historia e përplasjeve midis Rexhës e Çekut nuk është e re. Ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, në ditën e 28-të të gushtit ka bërë kërkesë për procedim disiplinor ndaj drejtorit të IAK-ut, Enver Rexha. Përderisa më 4 shtator Rexha kishte deponuar kallëzim penal kundër ministrit Çeku në Prokurorinë Speciale të Kosovës.