Kulturë

Shkupi – kryeqytet kulturor evropian më 2028-n

Shkupi do ta ndajë këtë titull me qytetin çek Budějovice dhe me një tjetër qytet në Francë, i cili pritet të nominohet në dhjetor
 

Kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut është shpallur kryeqytet kulturor evropian për vitin 2028, është njoftuar nga Shtëpia e Historisë në Bruksel.

Shkupi dhe qyteti i njohur turistik i Malit të Zi, Budva kishin hyrë në listën e ngushtë për këtë titull.