Kulturë

UNESCO-ja e shpëton Venecian nga statusi i trashëgimisë në rrezik

UNESCO-ja nuk do ta fusë Venecian në Listën e trashëgimisë së rrezikuar kulturore, përkundër propozimeve të ekspertëve
 

Këshilli i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukim Shkencë dhe Kulturë – UNESCO nuk do ta fusë Venecian në Listën e trashëgimisë së rrezikuar kulturore, përkundër propozimeve të ekspertëve. Me një vendim si ky e ka kursyer Qeverinë italiane nga akuzat për gjendjen e qytetit.

“Këshilli për trashëgiminë botërore ka vendosur të mos i regjistrojë Venecian dhe lagunën e saj në Listën e trashëgimisë së rrezikuar kulturore”, kishte njoftuar UNESCO-ja ditë më parë.