Kulturë

Figura e Skënderbeut shpaloset si kalorës e strateg unik në Evropë

Përshkrimi i Arbërisë para pushtimit osman pasqyrohet në ekspozitën e hapur në Muzeun Historik Kombëtar nëpërmjet hartës me principatat shqiptare të kohës, bashkë me emblemat e tyre, si dhe fisnikët që morën pjesë në Besëlidhjen e Lezhës
 

Në ekspozitën me titull “Gjergj Kastrioti Skënderbeu-kalorësi i lirisë së shqiptarëve”, personaliteti i heroit kombëtar vjen si burrë shteti, strateg e mjeshtër i artit ushtarak që dallonte nga mbretërit dhe princat evropianë të kohës. Në ndërgjegjen e popullit shqiptar, figura e tij është kujtim i luftës me fitore legjendare dhe u bë simbol krenarie

Në kuadër të 555-vjetorit të vdekjes së Skënderbeut, Muzeu Historik Kombëtar në Tiranë ka hapur ekspozitën me titull “Gjergj Kastrioti Skënderbeu-kalorësi i lirisë së shqiptarëve”, e cila përmban faksimile, gravura të autorëve të ndryshëm dhe portrete, me anën e të cilave vizitorët njihen me momente nga jeta dhe betejat e heroit kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skënderbeut.

Në fjalën e tij, drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dorian Koçi, citohet të ketë thënë se personaliteti i Skënderbeut si burrë shteti, strateg e mjeshtër i artit ushtarak dallonte nga mbretërit dhe princat evropianë të kohës.