Kulturë

“Akademia e Animacionit” pret gjeneratën e gjashtë

 

“Akademia e Animacionit”, një projekt i cili realizohet në kuadër të festivalit ndërkombëtar të filmit të animuar, “Anibar”, ka hapur thirrjen për aplikim. Ky edicion shënon gjeneratën e gjashtë me radhë të organizuar nga kjo akademi. “Anibar” tashmë ka krijuar identitetin e tij dhe sivjet erdhi me edicionin e tij të trembëdhjetë. Por përveç shfaqjes së një numri të madh filmash të animuar, ky festival njihet edhe për përpjekjet e vazhdueshme në krijimin, përgatitjen dhe avancimin e një gjenerate të re animatorësh në Kosovë. Një gjë e tillë do ta shtynte tutje këtë lloj filmi, jo edhe aq të lëvruar në vend.

Në kuadër të kësaj, ekipi ka themeluar edhe Akademinë e Animacionit ku pjesëmarrës të moshës mbi 16 vjeç do të mund të ndjekin kurse të ndryshme të lidhura ngushtë me krijimin e filmave të animuar.