Kulturë

“Malazezët kanë dashur ta fusin xhubletën në UNESCO”

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Mickli Haxhiislami, shqiptari në Japoni që po promovon traditën shqiptare, ka treguar se si Mali i Zi kishte tentuar ta fuste xhubletën shqiptare në UNESCO, duke e paraqitur si të veten.

Haxhiislami ka thënë se kishte dëgjuar nga miq të tij në Mal të Zi se po tentohet që të përvetësohet xhubleta e të futet në UNESCO. Ai ka thënë se ngjashëm kishte bërë Serbia me lahutën dhe me sukses. Porse, xhubleta u arrit të shpëtohej.