Kulturë

Ministria e Kulturës me buxhet heq dorë nga Muzeu i Historisë së Natyrës

I paraparë të finalizohej për tre vjet, në këtë fazë është objekti i Muzeut të Historisë së Natyrës. Në dhjetor bëhen tre vjet prej se aty janë ndërprerë punimet

Ministria e Kulturës nuk ka paraparë asnjë cent për vitin e ardhshëm sa i përket vazhdimit të ndërtimit të objektit të Muzeut të Historisë së Natyrës. Sipas projeksioneve financiare, institucioni më i lartë kulturor në vend, të paktën për vitin që vjen, nuk ka ndërmend të punojë në këtë projekt, më të madhin kapital të nisur pasluftës së fundit në fushën e trashëgimisë kulturore.

 

Në fazën fillestare ka mbetur objekti i Muzeut të Historisë së Natyrës në Sllatinë të Fushë-Kosovës qysh më 2019 dhe kësisoj do të mbetet edhe për një kohë. Sipas projeksioneve financiare, Ministria e Kulturës, të paktën për vitin që vjen, nuk ka ndërmend të punojë në këtë projekt, më të madhin kapital të nisur pasluftës së fundit në fushën e trashëgimisë kulturore. Për të arritur punimet deri në nivelin ku janë, ishin shpenzuar 165 mijë euro

Ministria e Kulturës nuk ka paraparë asnjë cent për vitin e ardhshëm sa i përket vazhdimit të ndërtimit të objektit të Muzeut të Historisë së Natyrës. Sipas projeksioneve financiare, institucioni më i lartë kulturor në vend, të paktën për vitin që vjen, nuk ka ndërmend të punojë në këtë projekt, më të madhin kapital të nisur pasluftës së fundit në fushën e trashëgimisë kulturore.

Realisht prej fundit të vitit 2019 më nuk është punuar për ngritjen e objektit. Struktura e ngritur asokohe ka mbetur e njëjta.