Kulturë

Francezja Annie Ernaux merr “Nobelin” për letërsi

 

Autorja franceze, Annie Ernaux, ka fituar çmimin “Nobel” për letërsi për vitin 2022 për “guximin dhe mprehtësinë me të cilën zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale”, ka njoftuar Akademia Suedeze të enjten.

Ernaux, puna e së cilës kryesisht është autobiografike, është 82-vjeçare.