Kulturë

Përkthimet e Konushevcit publikohen në revistën prestigjioze amerikane “The Common”

 

Përkthimet e Vlora Konushevcit të tri poezive nga gjuha shqipe në gjuhën angleze, të poeteve shqiptare, janë botuar në revistën prestigjioze amerikane “The Common”. Poezitë e Donika Dabishevcit “Dashnisë së nji nate”, Blerina Rogova-Gaxhës “Thasë” dhe Vlora Konushevcit “Produktet Ballkanike”, flasin anglisht në numrin e ri të revistës.

“The Common” është revistë letrare, e cila botohet në versionin e shtypur dhe atë digjitale dy herë në vit. Publikimet e revistës janë e vlerësuar me shumë çmime prestigjioze siç janë: The Pushcart Prize; O. Henry Prize 2022; PEN/America Robert J. Dau; PEN Translation Prize 2017 dhe të tjera. Revista ”The Common”, boton tregime të shkurtra, ese, poezi dhe imazhe që mishërojnë ndjenjën e fuqishme të përkatësisë ndaj një vendi. Common Online publikon përmbajtje origjinale katër herë në javë, duke përfshirë vlerësime librash, intervista, ese personale, tregime të shkurtra, poezi, podkaste, regjistrime të kontribuuesve dhe prodhime të veçanta multimediale.