Kulturë

Adem Shkreli kujtohet si gazetar që luftoi në kohë të zorshme e poet i mprehtë

Miq, kolegë e familjarë, të mërkurën, në Institutin Albanologjik të Prishtinës, e kanë kujtuar Adem Shkrelin për kontributin që ka dhënë në gazetarinë e letërsinë e Kosovës
 

Si gazetar profesionist dhe poet i sarkazmit e kanë cilësuar miqtë dhe kolegët e tij, tashmë të ndjerin Adem Shkreli. Ai vdiq të martën në moshën 86-vjeçare. Miq, kolegë dhe familjarë janë mbledhur të mërkurën në Institutin Albanologjik të Prishtinës, në mbledhje komemorative në nderim të tij.

Shkrimtari dhe veprimtari Shemsedin Dreshaj nga Grupi i Intelektualëve të Rugovës ka heshtur për pak, teksa ka thënë se krijimtaria poetike e Adem Shkrelit karakterizohet nga humori, sarkazmi e ironia.