Kulturë

“Virgjëresha shqiptare” fitues i trefishtë, filmi më i mirë në “PriFest”

Ceremonia e ndarjes së çmimeve në “PriFest”
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Filmi nën regji të Bujar Alimanit “Albanian Virgin” është fitues i trefishtë në “PriFest”. Pos çmimit kryesor- atë të garës ballkanike që mban emrin “Vjosa Berisha”, aktorja e këtij filmi, Rina Krasniqi, është shpallur fituese e Çmimit për aktoren më të mirë dhe atij për aktorin më të mirë. Siç është thënë edhe në ceremoni, është e pazakontë që një aktor të fitojë çmimet për dy gjinitë. Por roli që ka Krasniqi, duke portretizuar Luanën, ka bërë që ajo të jetë laureate e dy çmimeve, pasi ajo është grua dhe burrë në këtë projekt kinematografik

Filmi “Albanian Virgin” (Virgjëresha shqiptare) ka fituar çmimin kryesor të “PriFestit” në Prishtinë. Filmi nën regji të Bujar Alimanit është, po ashtu, fitues i trefishtë në këtë festival. Pos çmimit kryesor, atë të garës ballkanike që mban emrin “Vjosa Berisha”, aktorja e këtij filmi, Rina Krasniqi, është shpallur fituese e Çmimit për aktoren më të mirë dhe i atij për aktorin më të mirë. Siç është thënë edhe në ceremoni, është e pazakontë që një aktor të fitojë çmimet për dy gjinitë. Por roli që ka Krasniqi duke portretizuar Luanën ka bërë që ajo të jetë laureate e dy çmimeve, pasi ajo është grua dhe burrë në këtë projekt kinematografik.

Çmimi për regjinë më të mirë i ka takuar regjisores Kaltrina Krasniqi për regjinë e filmit “Vera andrron detin”. “Hyjnesha e artë” për kineastin kosovar për arritjet vjetore në fushën e kinematografisë i është ndarë aktorit Alban Ukaj për sukseset e tij të sivjetshme. Çmimi për dokumentarin më të mirë i është dhënë “Come On Time”, kurse ai për film të shkurtër është ndarë për “North Pole”. Sivjet është vendosur që për metrazhin e mesëm të shpërblehet “Cow Bells”.