Kulturë

“Description de l’Egypte” në Tiranë zbulon një kapitull të panjohur

 

“Description de I’Egypte”, një nga koleksionet e rralla në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë është ekspozuar të martën në hapësirat e Teatrit të Operës dhe Baletit, në kuadër të “Javës së Kulturës së Egjiptit”, në prani në ministres së Kulturës së Shqipërisë, Elva Margariti dhe homologes së saj egjiptiane Nevin El Kilany.

“’Description de l’Egypte’ është ndër ato ekspozitat e pakta që tërheq interesin e gjithanshëm të njerëzve të letrave, të historianëve, piktorëve, koleksionistëve, njerëzve të arkivave. Bëhet fjalë koleksionin që pikënisjen e ka në ekspeditat e dërguara nga Napoleon Bonaparti, në shekullin XVIII dhe që zbulojnë një botë të panjohur për ne evropianët”, citohet të ketë thënë Margariti, raportojnë mediat në Shqipëri.